torstai 3. huhtikuuta 2014

Täällä ollaan, edelleen!

Hupsansaa, ei ole tullut kirjoiteltua niin usein, kun on yrittänyt ottaa rennommin. Kävin viime viikolla vaa'alla, ja luku oli 80,4kg. :) Pieni pudotus, mutta mulle tuntuu isolta etenemiseltä! No, tietysti kun paino putosi niin alkoi samaan tahtiin herkuttelu. Nyt on taas kamalan turvonnut olo enkä uskalla käydä vaa'alla.

No. Aloitin tänään herkkulakon, joka sallii tumman suklaan syömisen mutta ei muita herkkuja. En ole asettanut mitään aikarajaa lakolle - en tiedä pitäisikö...? Joka tapauksessa tuo tumma suklaa silloin tällöin tuskin haittaa ja se vie makean nälän tehokkaasti: esim. maitosuklaata voin syödä sairaalloiset määrät kerralla, mutta tummaa suklaata en.

Sain myös hyvän vinkin: kaikista kevyt tuotteista pitää luopua ja rasvaa pitää syödä paljon. Margariinia ei saa käyttää ollenkaan. Paistamiseen voita - siis VOITA. Ruoan päälle kasviöljyjä (paistamisessa kasviöljyistä häviää kaikki tärkeät aineet). Rasvan syöminen on pitänyt nälkää paremmin ja olo on ollut kevyempi.

Kuten tämä hieno neuvonantajani kertoi, rasva ei kerrytä rasvaa kehoon, vaan hiilarit. Näin ollen olen yrittänyt syödä vain kaksi viipaletta jälkiuunileipää per päivä, ja käyttänyt leivän päällä VOITA. Tiedän, kuulostaa kauhelta, mutta näin omin silmin kun sukulaiseni laihtui vuodessa 40kg syömällä rasvoja. Tämä ei kuitenkaan ole karppausta: hiilareita saa syödä, kunhan niitä ei syö valtavia määriä joka päivä. Kasviksia, hedelmiä ja marjoja saa vetää navan täydeltä, jos siltä tuntuu!

Näillä vinkeillä eteenpäin. :)

1 kommentti:

  1. Moi, tulin vastavierailulle ja jäänkin seurailemaan blogiasi :)
    Vastasin kommenttiisi blogini puolelle askelmääristä.

    Neuvonantajasi ei ole väärässä. Kehoon rasvaa kerryttää juurikin nuo hiilihydraatit -> nimenomaan ne "huonot" sellaiset. Huonoilla siis meinaan itse valkoista prosessoitua viljaa (vaalea leipä, vaaleat makaronit, pullat ym), karkkia ym muuta roskaa. Ne "hyvät" hiilarit taasen hillitsevät ruokahalua, pitävät kylläisenä ja vatsan toimivana. (kaikille ei tosin nekään sovi liiallisissa määrin)

    Näitä hyviä mainittakoon täysjyvä, vihannekset ym. Hyvä ruokavaliohan perustuisi siihen, että mahdollisimman paljon ruokavaliossa olisi kasviksia ja vihanneksia, ja muuta siihen sivuun.

    Rasvoista: oli se sitten voita tai mitä tahansa, se ei ole se mikä lihottaa käytännössä, mutta kohtuus toki rasvojen käytössäkin. Itse mieluiten käytän 60-70% rasvaa sisältävää kasviöljylevitettä leivän päällä ja harvemmin voita (suolaisuus ym). Kukin tyylillään!

    Tsemppiä urakkaan ja muista että vaikka kuinka hitaasti etenisit, aina se on kuitenkin eteenpäin. :) Älä vaivu epätoivoon!

    Uskalla antaa itsellesi anteeksi jos retkahdat herkuttelemaan ja ota herkkulakko asenteella "päivä kerrallaan", jokainen päivä ilman herkkuja on hyvä - toki normaaliin elämään kuuluu silloin tällöin kohtuudella herkuttelu, mutta ole ylpeä pienistäkin saavutuksista! Siitä se lähtee.

    VastaaPoista