torstai 13. maaliskuuta 2014

InBody-mittaus - masentavaa!

No niin, kävin aamulla InBody-mittauksessa. Läski mikä läski.

Paino 81,3kg. Rasvaprosentti 41,2. Lihasmassa 26,2. Jälkimmäinen näistä oli suurin järkytys, koska lihasmassa on vain juuri ja juuri normaalin rajoissa. Olen käynyt salilla melkein puoli vuotta ja lihasmassaa ei ole kertynyt yhtään!!! :( Rasvaa liikaa, painoa liikaa, lihaksia liian vähän. Voih. Muutoin keho oli melko hyvin tasapainossa.

Sain ohjeen, että kävelyä pitää lisätä runsaasti. Se polttaa rasvaa, erityisesti sisäelinten ympäriltä, eli sitä vaarallista rasvaa. Ajattelin myös kaivaa pyörän esiin ja ruveta kulkemaan sillä töihin. Tämä testi-ihminen sanoi myös, että olen mahdollisesti tehnyt salilla liian isoilla painoilla, mikä vaikuttaakin lihaskuntoon päinvastaisesti ja alkaa syödä lihasta. Mutta opin tästä jotain, ja tässä uudet ohjeeni:

1. Salilla pienehköillä painoilla pitkiä sarjoja / lyhyitä sarjoja monta kertaa.
2. Salilla enemmän aerobista lämmittelyä, esimerkiksi crosstrainerilla tai juoksumatolla ennen salitreeniä vaikkapa puoli tuntia.
3. Kävelyä enemmän! Alan kävellä kaikki matkat, jotka vaan mahdollista on kävellä! Otan vaikka lenkkarit mukaan töihin, jotta voin kävellä kotimatkasta edes osan (matkaa on jotain 15km joten en sitä voi kokonaan kävellä).
4. Pyörä esiin ja polkemaan!!

Oli kyllä aika kova isku, mutta myös herättävä kokemus. Rasvaprosentti pitäisi saada tosi paljon pienemmäksi ja ihannepainoksi testi antoi noin 64kg. Pitkä matka on. Suosittelen kaikille!


Eilen kaivoin kesän jäljiltä juoksukengät esiin. Aurinkoisella säällä kelpaa jo lenkkeillä! Toivottavasti ei enää tule pakkasta ja lunta, niin kuin nuo säätyypit ennustaa.

1 kommentti:

  1. Olen itsekin harkinnut tuohon InBodyyn menemistä, mutta kun pelkkä luku vaa'assakin järkyttää niin mitä tuo sitten tekisi....

    VastaaPoista