torstai 27. helmikuuta 2014

Justiinsa näin!

Aamupaino: 81,8kg. :/ 

Söin eilen yhden pallon suklaajäätelöä, muuten söin normaalisti. Näinkö se sokeri oikeasti vaikuttaa, että heti tulee melkein puoli kiloa lisää? :O No, en jaksa tästä stressata koska tunnen itseni kapeammaksi kuin ennen! Iso vaikutus lienee sillä, ettei turvotusta ole esiintynyt entiseen malliin. :) Aamulla pysähdyin ihailemaan itseäni peilistä, kun laitoin päälle kireähkön mekon eikä läskit pullottaneet (pahasti) missään kohtaa. Vyötärö näytti kapeammalta kuin ennen. Voi olla jotain toiveajatteluakin, mutta pääasia että itsellä on hyvä mieli! Pitäisi kyllä ihan tosissaan hankkia se mittanauha.

Törmäsin Iltalehden sivuilla juttuun Anna muutti elämäntapojaan pysyvästi. Juuri tuota tässä haetaan, ja oli kyllä inspiroiva juttu! Kyseinen Anna siis tiputtanut parissa vuodessa kymmeniä kiloja ja ennen kaikkea pitänyt kilot poissa sen jälkeen! Tuli oikein sellainen ylimotivoitunut olo jatkaa: vähitellen totutan itseäni elämäntapojen muuttamiseen, terveellisempiin aterioihin ja viikoittaiseen liikuntaan. Kyllä se kiinteytyminen pakosti alkaa tapahtua. Vai mitä?

Takareidet on edelleen jumissa tiistain Powerin jäljiltä, mutta aion uskaltautua salille työpäivän jälkeen. Tarkoituksena olisi lämmitellä normaalia kauemmin ja tehdä lihaskunto-osuuden jälkeen vielä loppulämmittelyt esim. juoksumatolla tai crosstrainerilla. Näin niitä kaloreita kuluu selvästi eniten, kun tekee sitä aerobista (menikö oikein?) liikuntaa riittävästi sen lihaskunnon päälle.

Sain myös elämäni ensimmäisen, kuukauden mittaisen liikuntapäiväkirjan täytettyä loppuun. Lupasin itselleni liikkua viitenä päivänä viikossa ja sen myös tein! Tässä oli oikeasti isona apuna eteisen seinään kiinnitetty A4, johon kirjasin kaikki päivän liikunnat. Siitä näki nopeasti liikuntapäivien kertymisen ja tiesi viikonloppua kohden, kuinka monena päivänä vielä pitäisi liikkua että se viisi päivää tulee täyteen. Laskin liikuntapäiviksi kaikki sellaiset päivät, joina kävin salilla tai sulkapallossa, tai kävelin vähintään 8000 askelta. Nyt seinällä on uusi liikuntapäiväkirja, mutta askeleiden suhteen liikuntapäiväksi lasketaan päivät jolloin kertyy 10 000 askelta. Tuntuu tosi hurjalta, saa nähdä tuleeko niitä paljon. :)


2 kommenttia:

  1. Liikuntapäiväkirja kuulostaa hyvältä idealta!
    Otan sen kyllä kans käyttöön, sallin itselleni niin nopeasti armollisen löhöilyn, että joskus huomaa loppuviikosta, että pitää oikein urakoida, että saisi tehtyä sen määrän jumppia, mitä itselleen on lasettanut. Eikä siinä ole oikein mitään mieltä, että pitää itsensä sitten parin päivän aikana pistää niin koville. Etenkään kun tavoitteena on kans just se säännölliseen liikkumiseen "tottuminen". A4 menee seinälle än yy tee, nyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä jos inspiroi tuo liikuntapäiväkirja! Siitä on ollut kyllä iiiiso hyöty! Nyt on maanantailta ja tiistailta liikuntamerkintä, ja tältäkin päivältä tulisi jos kävisi vielä 3000 askelta ottamassa. Huhhuh tiukkaa tekee. :)

      Poista